در حال بارگذاری ...
پنج‌شنبه 27 دی 1403
nus.ac.ir

آغاز سال تحصیلی در دانشگاه فنی و حرفه‌ای با ۱۱۵ هزار متقاضی

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای از پیش ثبت‌نام ۷۵ هزار داوطلب به همراه ورود ۴۰ هزار دانش‌آموخته مدارس کاردانش به این دانشگاه در سال تحصیلی ۹۹-۹۸ خبر داد.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای در گفت وگو با ایرنا: آغاز سال تحصیلی در دانشگاه فنی و حرفه‌ای با ۱۱۵ هزار متقاضی

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای از پیش ثبت‌نام ۷۵ هزار داوطلب به همراه ورود ۴۰ هزار دانش‌آموخته مدارس کاردانش به این دانشگاه در سال تحصیلی ۹۹-۹۸ خبر داد.

«ابراهیم صالحی عمران» امروز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار دانشگاه ضمن اعلام آمادگی دانشگاه فنی و حرفه ای برای میزبانی از دانشجویان تازه وارد اظهار داشت: این دانشگاه در مهر ماه ۹۸ پذیرای ۷۵ هزار دانشجو در دوره های فنی و حرفه ای و ۴۰ هزار دانش آموخته دبیرستان های کار دانش در مقطع کارشناسی ناپیوسته است.

وی افزود: گرایش آموزش عالی در کشورهای پیشرفته به سوی حرفه ای گری است و به عبارتی آموزش فنی و حرفه ای بهترین نوع سرمایه گذاری در دستیابی به توسعه به شمار می رود.

صالحی عمران ادامه داد: دانشگاه فنی و حرفه ای نیز ابعاد برنامه های خود را در راستای ارتقای برنامه های آموزشی در حوزه های مهارتی پایه گذاری کرده است و این در حالی است که در کشور شاهد موج تازه ای از گرایش به مهارت آموزی هستیم.

وی با تاکید بر اینکه دانشجویان اصلی ترین منابع در دانشگاه فنی و حرفه ای به شمار می روند، عنوان کرد: توسعه کیفی و کمّی آموزش از اصول تربیت دانشجو به شمار می رود و دانشگاه نیز باید پاسخگوی این نیاز آموزشی باشد از این رو دانشگاه فنی و حرفه ای نیز در برنامه های خود به دنبال تربیت دانشجویانی است که به محض دانش آموختگی با مهارت های بالا وارد بازار کار شوند.

فنی و حرفه ای؛ دانشگاهی ماموریت گرا

صالحی عمران با بیان اینکه دانشگاه فنی و حرفه ای یک دانشگاه ماموریت گرا است، اظهار داشت: ماموریت اصلی این دانشگاه ارائه آموزش های عالی مهارتی برای دانشجویان به منظور ورود بهتر به بازار کار و توسعه فناوری های نوین است.

وی افزود: حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد آموزش های این دانشگاه مهارتی بوده و در کارگاه و محیط های کار با این هدف ورود به بازار کار صورت می گیرد. دانشجویان فنی و حرفه ای باید پس از دانش آموختگی در خدمت تولید و اقتصاد قرار گیرند.

تغییر سرفصل های آموزشی

رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای در ادامه با تاکید بر آمادگی دانشگاه برای میزبانی بیش از ۱۰۰ هزار دانشجو، گفت: در سال تحصیلی جدید، سرفصل های درسی تغییر یافته و دانشجویان با سرفصل های جدید سر کلاس ها حضور می یابند.

وی همچنین در باره تجهیز امکانات رفاهی و خوابگاهی دانشگاه تصریح کرد: با توجه به بودجه درنظرگرفته شده بسیاری از کارگاه و آزمایشگاه های فنی و حرفه ای برای سال تحصیلی جدید تجهیز و آماده آموزش به دانشجویان شده اند.

صالحی عمران تاکید کرد: اگرچه تا تجهیز و به روزرسانی امکانات تمام کارگاه ها نیاز به هزینه بیشتری است اما در یک سال اخیر تا حد امکان کارگاه های فنی و حرفه ای ارتقا یافتند.

تجهیز خوابگاه های فنی و حرفه ای

رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای با تاکید بر اینکه برخی خوابگاه های این دانشگاه تجهیز و تعمیر شده اند، یادآورشد: این دانشگاه در مجموع دارای ۱۷۳ مرکز در ۱۱۱ شهر کشور است که بیشتر این مراکز دانشجوی بومی پذیرش می کند از این رو تعداد دانشجویان متقاضی خوابگاه اندک است که در هر صورت خوابگاه های موجود تا حد امکان برای این دانشجویان تجهیز و آماده سازی شده است.

 افزایش شهریه ۱۰ تا ۱۵ درصدی

صالحی عمران در ادامه با اشاره به افزایش شهریه در سال تحصیلی جدید عنوان کرد: حدود ۸۰ درصد از دانشجویان دانشگاه فنی و حرفه ای در رشته های روزانه مشغول به تحصیل هستند که این دوره ها به صورت رایگان برگزار می شود.

وی افزود: افزایش شهریه بستگی به رشته دارد و حدود ۲۰ درصد از دانشجویانی که در مقطع شبانه تحصیل می کنند، شهریه پرداخت می کنند.

صالحی عمران گفت: برای سال تحصیلی ۹۸ نیز شاهد افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی شهریه در برخی رشته ها خواهیم بود.