در حال بارگذاری ...
پنج‌شنبه 27 دی 1403
nus.ac.ir

توسعه اقتصاد و اشتغال روستا با همکاری دانشگاه فنی و حرفه‌ای محقق می‌شود

دانشگاه فنی و حرفه‌ای در زمینه توسعه روستایی اقدامات مؤثری می‌تواند انجام دهد

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی :

توسعه اقتصاد و اشتغال روستا با همکاری دانشگاه فنی و حرفه‌ای محقق می‌شود
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی گفت: توسعه اقتصاد و اشتغال روستا با آموزش و مهارت میسر می‌شود که این مهم با همکاری دانشگاه فنی و حرفه‌ای به آسانی محقق می‌شود.
به گزارش اداره کل روابط عمومی، دکتر عیسی منصوری در مراسم امضای تفاهم‌نامه دانشگاه فنی و حرفه‌ای با معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که صبح امروز در دانشگاه فنی و حرفه‌ای برگزار شد، اظهار کرد: تمایل به استقرار در روستا در شرایط امروزی جامعه کم شده است و ما به دنبال این هستیم که توسعه روستا به خوبی صورت بگیرد.

وی افزود: امروز تفاهم‌نامه سه‌جانبه‌ای میان دانشگاه فنی و حرفه‌ای، وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی و بخش خصوصی امضا می‌شود که بتوانیم برنامه‌های خود را بر محور توسعه روستایی معطوف کنیم. تمرکز آموزش عالی بر روی آموزش به دانشجویان است و از تربیت تکنسین غافل شده است و در این حوزه باید فکر اساسی صورت بگیرد.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان این‌که در شهر و روستا تقاضای بازار کار برای تکنسین بیشتر بوده و در این حوزه فرصت ایجاد اشتغال بیشتر از سایر حوزه‌هاست، خاطرنشان کرد: وزارت کار با اجرای برنامه اشتغال فراگیر در این زمینه اقدامات خوبی انجام داده است. هم‌چنین در برنامه اشتغال روستایی، منابع مالی برای آن در نظر گرفته شده و ظرفیت‌سازی انسانی و نهادسازی توسعه برای مناطق روستایی پیش‌بینی شده است.

منصوری تصریح کرد: وزارت کار اطلسی از روستاهای کشور تهیه و روستاهای کانونی را شناسایی کرده است. از میان 44 هزار روستا، حدود پنج هزار روستا به‌عنوان روستای کانونی شناسایی شده که مرکز دهستان هستند و می‌توانند در طرح توسعه روستایی مؤثر باشند. آقای خوارزمی که یک طرف تفاهم‌نامه است، از فعالان حوزه توسعه روستایی به شمار می‌رود که NGO تشکیل داده و برای افراد مختلفی ایجاد اشتغال کرده است.

وی با اشاره به این‌که سال گذشته 128 روستا را به‌عنوان پایلوت در طرح توسعه روستایی انتخاب کردیم، خاطرنشان کرد: به اهالی این روستاها حتی وام اشتغال ندادیم، اما مردم خودشان شغل ایجاد کردند و افرادی که به دلیل کار از روستا به شهر مهاجرت کرده بودند، به روستا بازگشتند. برای مثال یک روستایی که در حوزه دام فعالیت کرده و کار را یادگرفته است به‌عنوان تکنسین علوم دامی بازار خوبی برای خود درست کرده و نیازی ندارد که استخدام اداره دولتی شود.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تأکید کرد: توسعه اقتصاد و اشتغال روستا با آموزش و مهارت میسر می‌شود که این مهم با همکاری در دانشگاه فنی و حرفه‌ای به آسانی محقق می‌شود.

منصوری در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر فعلاً سه استان خراسان شمالی، رضوی و جنوبی انتخاب شده که دانشگاه فنی و حرفه‌ای و مجموعه متعلق به مشاور طرح به توسعه روستایی و اشتغال روستاهای این استان‌ها کمک می‌کنند و امیدواریم که بتوانیم در آینده به اهالی 5 هزار روستا آموزش های فنی و حرفه ای و  مهارتی را بیاموزیم.

دکتر صالحی عمران:

دانشگاه فنی و حرفه‌ای در زمینه توسعه روستایی اقدامات مؤثری می‌تواند انجام دهد

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای گفت: این دانشگاه به کمک معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی می‌تواند اقدامات مؤثری در زمینه توسعه روستایی انجام دهد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی، ابراهیم صالحی‌عمران در مراسم امضای تفاهم‌نامه دانشگاه فنی و حرفه‌ای با معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که امروز در دانشگاه فنی و حرفه‌ای برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه نهادی است که با جامعه و نیازهای آن ارتباط دارد و به دنبال حل مسائل کشور است.

وی افزود: یکی از دلایلی که دانشگاه‌ها را به اسم نسل یک، دو، سه و چهار نامگذاری کرده‌اند، ارتباط بیشتر دانشگاه با جامعه خود است. دانشگاه در زمینه اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی پیامدهای اثرگذاری در جامعه می‌تواند داشته باشد و این مسائل در جامعه ایرانی تأثیرات بیشتری دارد. دانشگاه فنی و حرفه‌ای همیشه با جامعه ارتباط داشته و به دنبال حل نیازهای جامعه بوده است.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای با بیان اینکه توسعه یکی از موضوع‌های مهمی است که میان دانشگاه و جامعه وجود دارد، خاطرنشان کرد: توسعه و رشد اقتصادی جامعه ایران در شرایط فعلی با رونق تولید میسر می‌شود و دانشگاه فنی و حرفه‌ای در این عرصه باید بیشتر از دانشگاه‌های دیگر فعالیت کند.

صالحی عمران تصریح کرد: توسعه روستایی یکی از مهم‌ترین محورهای توسعه بوده و تولید و توسعه در روستا باید گسترش پیدا کند. به همین دلیل دانشگاه فنی و حرفه‌ای اعلام آمادگی کرد که با معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در راستای توسعه روستایی تفاهم‌نامه همکاری امضا کند.

وی ادامه داد: وزارت کار برنامه‌های بسیار خوبی در حوزه توسعه روستایی دارد و به کمک دانشگاه فنی و حرفه‌ای اتفاقات خوبی در حوزه تولید، آموزش و مهارت‌آموزی می‌افتد. این دانشگاه به کمک معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی می‌تواند اقدامات مؤثری در زمینه توسعه روستایی انجام دهد.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای در پایان خاطرنشان کرد: تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه فنی و حرفه‌ای با وزارت کار، پیوند دانشگاه با جامعه را به معنای حقیقی کلمه تحقق می‌بخشد. در عرصه اشتغال، مهارت‌آموزی و تولید اگر محور روستا قرار بگیرد، عدالت اجتماعی در همه نقاط کشور اتفاق می‌افتد. دانشگاه فنی و حرفه‌ای به دنبال توسعه فراگیر و همه‌جانبه بوده که به همه اجزای جامعه توجه کند.

در راستای اجرای برنامه توسعه روستایی؛

دانشگاه فنی و حرفه‌ای با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تفاهم‌نامه همکاری امضا کرد

دانشگاه فنی و حرفه‌ای با معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند.

به گزارش اداره کل روابط عمومی، دکتر ابراهیم صالحی‌عمران رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای با عیسی منصوری معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند.

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان کارفرما و دانشگاه فنی و حرفه‌ای به عنوان مجری و آقای خوارزمی به عنوان مشاور این طرح با یکدیگر توافق کرده‌اند که در سطح استان‌های خراسان شمالی، جنوبی و رضوی نسبت به اجرای برنامه توسعه روستایی اقدام کنند.

این برنامه با لحاظ مدل توسعه‌ای مورد تأیید معاونت اشتغال و کارآفرینی بر توسعه و توانمندسازی جوامع روستایی از پیش تعیین شده توجه دارد و هدف این توافق‌نامه سه جانبه، تنظیم چارچوب همکاری متقابل، برای عملیاتی کردن برنامه‌های توافق شده با خوارزمی (مشاور طرح) با هدف توسعه جوامع روستایی برای ایجاد و پایداری اشتغال بوده است. این تفاهم‌نامه در نظر دارد تا با ایجاد تفاهم همکاری میان سه رکن کارفرما، مشاور و مجری در جهت انجام پروژه های توسعه روستایی اقدام کند.

از جمله تعهدات معاونت اشتغال و کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این تفاهم‌نامه می‌توان به ارائه الگوی توسعه کسب و کار و اشتغال روستایی ذیل توافق با مجری و مشاور طرح، تأمین مالی اجرای طرح، هماهنگی لازم با ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان‌های خراسان رضوی، خراسان شمالی و خراسان جنوبی جهت پیاده‌سازی طرح (هماهنگی بین دستگاهی، موسسات عامل و بانک ها، لجستیک، اسکان، مجوزها و ...)، تسهیل در انجام تمامی فرآیندها و روال‌های قانونی پیاده سازی طرح، پایش و نظارت بر خدمات ارائه شده توسط مشاور و دانشگاه و معرفی نماینده تام الاختیار معاونت به مشاور و دانشگاه اشاره کرد.

توافق با معاونت اشتغال و کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر الگوی توسعه کسب و کار و اشتغال روستایی، انجام نظارتهای دوره‌ای(ماهانه) میدانی و ارائه گزارش‌های نظارتی به معاونت اشتغال وزارت کار تأکید کرده و معرفی نماینده تام الاختیار دانشگاه به معاونت اشتغال و توسعه کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از جمله تعهدات دانشگاه محسوب می‌شود.

از جمله تعهدات مشاور در این توافق‌نامه می‌توان به ارائه سند شرح خدمات و زمانبندی انجام طرح مطابق با توافق سه جانبه به تفکیک سه استان ،معرفی تیم اجرایی و ساختار سازمانی پروژه به معاونت اشتغال و توسعه کارآفرینی ،اجرا و پیادهسازی الگو توسعه کسب و کار و اشتغال روستایی توافق شده، برابر سند شرح خدمات ،ارائه اسناد هزینه طرح به دانشگاه و معاونت بر اساس توافق فی مابین، تعامل با ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان‌ها جهت اجرای بهینه طرح، ارائه گزارش‌های دوره‌ای (ماهانه) به معاونت اشتغال و توسعه کارآفرینی و دانشگاه و مستندسازی اقدامات و فرایندهای اجرای پروژه در قالب گزارش‌های مکتوب و مصور اشاره کرد.

به منظور پیاده‌سازی طرح توسعه روستایی، طی توافق انجام شده در این سند وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان کارفرما طی عقد قرارداد همکاری با دانشگاه فنی و حرفه‌ای به عنوان مجری، طرح‌ریزی انجام پروژه را با همکاری مشاور معرفی شده به مدت دوسال انجام خواهد داد.

 کارگروه اجرایی متشکل از نماینده معاونت اشتغال و توسعه کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، نماینده دانشگاه فنی و حرفه‌ای و مشاور طرح که سازکار، نحوه پیاده‌سازی، برنامه زمانبندی، نحوه تأمین مالی مرتبط با اجرای توافق‌نامه را مشخص خواهد کرد.