روز عرفه، روز نیایش با پروردگار
باران رحمت الهی
از پیامبر اکرم (ص) نقل است:
خداوند در هیچ روزی به اندازه روز عرفه، بندگان خود را از آتش جهنم آزاد نمیکند.
روز نهم ماه ذی الحجه، بنابر فقه شیعه حجاج باید از ظهر تا غروب شرعی این روز را در منطقه عرفات وقوف کنند. این روز از روزهای پرفضیلت سال محسوب میگردد و در منابع روایی اعمالی برای آن برشمردهاند که بافضیلتترین آنها دعا و استغفار در درگاه پروردگار است.
زائران خانه خدا 10 ذیحجه به منی باز می گردند تا قربانی کنند، رمی جمرات و مراسم عید قربان را برگزار کنند تا حج آنها کامل شده و نام حاجی را بر خود نهند.
رمی جمرات را طی سه روز متوالی (ایام تشریق) انجام میدهند. در نیمههای شب ضعیفان، زنان، پیران و بیماران آنگونه که پیامبر اکرم(ص) به این گروه اجازه داده بود، رمی جمرات را به جا میآورند و بقیه تا صبح فردا صبر کرده و دعا میخوانند و به عبادت میپردازند. سپس مناسک حج به پایان میرسد و به منظور طواف افاضه و خارج شدن از احرام به مکه میروند.
وجه تسمیه آنرا چنین گفته اند که جبرائیل علیه السلام هنگامی که مناسک را به ابراهیم می آموخت، چون به عرفه رسید به او گفت «عرفت» و او پاسخ داد آری، لذا به این نام خوانده شد. و نیز گفته اند سبب آن این است که مردم از این جایگاه به گناه خود اعتراف میکنند و بعضی آن را جهت تحمل صبر و رنجی میدانند که برای رسیدن به آن باید متحمل شد. چرا که یکی از معانی «عرف» صبر و شکیبایی و تحمل است.
فضیلت این ایام بیشتر از آن چیزی است که در مجال این چند خط گنجانده شود، لیکن دانشجویان عزیز و همکاران ارجمند را به تدبر بیشتر در متن و ترجمه فارسی دعای این روز، توصیه می کنیم. سیزده سال پیش رهبر عزیزمان (حضرت آیت الله خامنه ای) فرمودند: من به جوان ها قویا توصیه می کنم که به ترجمه این دعاها توجه کنند. این دعاهای عرفه و ابی حمزه، پر از معارف است. (نماز جمعه تهران 21 مهر 1385)
در این روز عزیز آمرزش گناهانمان را درگاه باریتعالی طلب خواهیم کرد و کوله بار زندگی پر فراز و نشیبمان را اندکی سبک تر می کنیم تا آسوده تر در مسیر زندگی گام بر داریم.
برای یکایک اعضای خانواده بزرگ و ارجمند آموزشکده فنی و حرفه ای رامسر (ملاصدرا) آرزوی توفیق روز افزون داریم.