روزشمار هفته ملی مهارت سال 1398
روز ملی کارآفرینی
هفته ملی مهارت
31 تیر لغایت 6 مرداد 98
هماهنگی و انسجام بیشتر در زمینه ترویج آموزشهای فنی و حرفهای در جامعه نیاز بازار کار به نیروی ماهر را تامین میکند و نقش مثبتی نیز در اشتغالزایی ایفا میکند. در این راستا دانشکده فنی و حرفه ای رامسر (ملاصدرا) با هدف تربیت نیروی انسانی متخصص و ماهر بیش از 22 سال است که با افتخار بیش از 7000 تکنیسین ماهر در رشته های گوناگون برق، عمران، معماری، کامپیوتر و ... را تربیت و به بازار کار معرفی کرده است.
به همین مناسبت برای تسهیل ورود دانش آموختگان عزیز به بازار کار و چالش های پیش روی این عزیزان در یافتن شغل مناسب در ادامه مطلب کوتاهی در این زمینه خواهیم خواند:
چطوری شغل دلخواهم رو پیدا کنم؟
اولین گام برای به دست آوردن چیزی که به دنبالش هستید اینه که بدونید دقیقا چی میخواید. چون تا وقتی که ندونید با چه شغلی خوشحال خواهید بود نمیتونید اون رو پیدا کنید. برای شروع این سوال رو از خودتون بپرسید: " اگه پول برام مهم نبود دلم میخواست چه کاری انجام بدم؟" یا اگه به صورت اتفاقی مقدار زیادی پول به دست بیارم یا ارثیهی بزرگی بهم برسه دوست دارم چطوری زندگی کنم؟" احتمالا مدتی استراحت میکنید و در نهایت خسته میشین و دنبال کاری میگردید که از انجامش لذت ببرید. این موضوعات به شما کمک میکنن شغل مورد نظر خودتون رو پیدا کنید:
در انجام چه کارهایی از دیگران بهتر هستید؛
سعی کنید کارهایی رو که در انجام اونا نه تنها خوب عمل میکنید بلکه از دیگران بهترید پیدا کنید. این موضوع موقع جستجوی حرفهای برای شغل خیلی کمکتون میکنه. ممکنه فکر کنید من در یک کاری خوبم ولی واقعا از انجامش لذت نمیبرم؛ جالبه بدونید که شما اغلب همون کاری رو خیلی خوب انجام میدین که واقعا ازش لذت میبرید.
سرگرمیهاتون رو تجزیه و تحلیل کنید؛
خیلی از سرگرمیهای شما ممکنه پتانسیل درآمدزایی داشته باشن و باعث شروع یک کسب و کار کوچیک بشن و در نهایت شغلی رو ایجاد کنن که از انجام دادنش لذت میبرید. قبل از اینکه سرگرمیهاتون رو به عنوان چیزی که نمیشه ازش درآمد کسب کرد کنار بگذارید، کمی توی اینترنت درباره این موضوع جستوجو کنید مطمئنا شگفتزده خواهید شد!
برای به دست آوردن شغل رویاییتان در مسیر درست گام بردارید؛
طبق استانداردهای امروز، مدرک تحصیلی لزوما افراد رو در انجام کاری متبحر نمیکنه؛ نباید منتظر بمونید تا دوران تحصیلتون به پایان برسه تا بعدش شروع کنید به انجام اون کاری که دوستش دارید. اگه میخواید یک کار (یا کارآموزی) رو به عنوان برنامهنویس به دست بیارید، شروع کنید به ساختن بازی ویدیویی خودتون. میخواید خبرنگار شوید؟ به یه گروه خبری بپیوندید یا وبلاگ خودتون را ایجاد کنید و توی اون اخبار محلی رو گزارش کنید.
شغل دلخواهت رو با تمرکز روی هدفهات پیدا کن؛
برای به دست آوردن شغل دلخواه، به طبقه بندی و تمرکز روی اهداف واقع بینانه نیاز دارید.
برای اینکه بتونید به شغل دلخواهتون برسید لازمه که بدونید به چه چیزهایی علاقهمند هستید و چه مسیر شغلیای رو دوست دارید. مثلا ممکنه شما به ارتباطات علاقه مند باشید و شغل گزارشگری رو دوست داشته باشید. علم به این موضوعات و تمرکز روی اونها به شما کمک میکنه درست تصمیم بگیرید که چه رشته یا دورهی آموزشی رو بگذرونید و چه تجربههایی رو کسب کنید.
هر ساله صدها و هزاران دانشجو در رشتههای تحصیلات تکمیلی مثل رشتهی ارتباطات - بدون در نظر گرفتن کاری که رویای اون رو دارند - تحصیل میکنن اما به نتیجه و شغل مطلوب نمیرسند. با داشتن تمرکز روی شغل ایدهآل، انرژی و اشتیاق بیشتری به یادگیری و تجربه خواهید داشت.
با حرفهای های حوزه کسب و کار صحبت کنید؛
معمولا چیزی که از یک شغل تصور میکنید با تجربهی واقعی اون متفاوته؛ برای رفع این مسئله با افرادی که در شغل مورد علاقهی شما فعالیت میکنند و همینطور با مسئولین استخدام مشورت کنید و با اونها در مورد جزئیاتی که در فهرست مشاغل موجود نیست و مهارتهای مورد نیاز در مورد اون مسیر شغلی گفتگو کنید.
اگر میخواید تصمیم آگاهانهای بگیرید حتما باید در مورد مسیر شغلی پیش رو تحقیق کنید و با نواقصی که ممکنه شغل مورد نظرتون داشته باشه آشنا شوید.
در فعالیتهای داوطلبانه یا دورههای کارآموزی شرکت کنید؛
تجربهی کار داوطلبانه و کارآموزی به شما کمک میکنه نقاط قوت خودتون رو شناسایی کنید و همینطور کار داوطلبانهی هدفمند میتونه کمک کنه تا اطلاعات بیشتری در مورد صنایع مختلف و تجربهی کار کردن در انواع تیمها و سازمانها با ابعاد بزرگ و کوچیک رو به دست بیارید و همینطور مهارتهای شبکهسازی مثل ایجاد روابط با مدیریت و دیگر کارکنان شرکت رو کسب کنید. این روابط ممکنه در آینده موجب گرفتن توصیهای از طرف این افراد برای شروع شغل جدیدتون بشه. همچنین میتونید روی راهنماییها و کمک این افراد حساب کنید. ترکیبی از این تجربهها میتونه در پیدا کردن شغل دلخواهتون شما رو هدایت کنه.
با اعتماد به نفس دنبال شغل دلخواه باشید؛
داشتن اعتماد به نفس در پیدا کردن شغل بسیار موثر است. هنگامی که شما یاد میگیرید چطور کاری رو انجام بدید و بعد از اون شروع به تمرین میکنید، اعتماد به نفس شما بیشتر میشه و این کار به شما کمک میکنه شغل مورد نظرتون رو پیدا کنید. به احتمال زیاد غیر از شما افراد دیگهای هم به دنبال شغل رویایی شما هستند. داشتن اعتماد به نفس این ویژگی رو به شما میده که بتونید با دانش و تجربهی خود از باقی رقبا پیشی بگیرید.
در معرض دید کارفرمایان و صنعت مورد علاقهتان باشید؛
قبل از اینکه دانشگاه یا دورهی کارآموزیتون تموم بشه سعی کنید با شبکهای از شرکتها و افرادی که احتمال میدید در آینده ممکنه با اونها کار کنید ارتباط برقرار کنید.
شبکههای اجتماعی این امر رو ممکن ساختهاند. برای مثال لینکدین کاربردی بیش از یک مکان برای نمایش رزومه آنلاین شما داره. از طریق پیوستن به گروهها، ارسال مطالب مرتبط و به اشتراک گذاری افکار خود در صنعتی که بهش علاقه دارید می تونید در معرض دید کارفرمایان قرار بگیرید.
لازمه بدونید که اغلب شرکتها قبل از آغاز روند مصاحبه به طور رسمی شبکههای اجتماعی افراد به خصوص لینکدین رو بررسی میکنند.
منبع:مجموعه آموزشی رهنما کالج rahnemacollege.com
مطالب آموزشی مناسب دیگری را نیز می توانید با مراجعه به وبسایت فوق مطالعه نمایید.