رییس دانشگاه فنی و حرفه ای : اینجا محل تربیت فارغالتحصیلانی است که به جای پشت میز ادارات به کف بازار میروند
رییس دانشگاه فنی و حرفه ای : اینجا محل تربیت فارغالتحصیلانی است که به جای پشت میز ادارات به کف بازار میروند رئیس دانشگاه فنی و حرفهای گفت: این دانشگاه دانشجویانش را برای اینکه در یک ارگان دولتی استخدام شوند تربیت نمی کند چرا که آنها باید خودشان بتوانند یک کار و حرفه ای را راه اندازی کنند و خود اشتغال باشند.
به گزارش اداره کل روابط عمومی به نقل از گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس: توسعه و پیشرفت هر کشوری به دست نظام آموزشی و علمی آن کشور انجام می شود چراکه همه افرادی که سکان هدایت و مدیریت یک مملکت را برعهده دارند، تربیت شده مراکز علمی هستند و آموزش های لازم را برای قرار گرفتن در هر موقعیتی در محیط دانشگاه می آموزند، در واقع می توان گفت دانشگاه نه تنها محور هدایت بلکه عامل توسعه یافتگی و پیشرفت کشورها است.
کشور ایران نیز دارای مراکز علمی و دانشگاههای بسیاری است که دانشگاه فنی و حرفهای همان گونه که از نامش مشخص است به آموزشهای مهارتی و فنی دانشجویان در رشته های مختلف می پردازد، به گفته مسؤولان این حوزه در چند سال اخیر تغییر و تحولات خوبی در سیستم آموزشی دانشگاه ها به خصوص دانشگاه فنی و حرفه ای اتفاق افتاده است به طوری که این دانشگاه پاسخگوی بسیاری از دغدغههای جوانان و خانوادههای آنها در قبال اشتغال و یادگیری مهارت مورد علاقهشان بوده است.
به نظر می آید دانشگاه فنی و حرفه ای با توجه به سیاست و ساختار و همچنین ماموریتی که دارد می تواند به عنوان متولی نیروی محرک تولیدی و تربیت دانشجویان کارآفرین و معرفی متخصصان جوان به جامعه کمک بسیار زیادی به حوزه اقتصاد و به خصوص رونق تولید کند چراکه در مدت زمان کوتاهی می توان با استفاده از ظرفیت و پتانسیل نیروهای دانشگاهی تحول خوبی در حوزه صنعت ایجاد کرد.
برای آشنایی بیشتر از تغییر و تحولات ساختاری و کارهایی که در این دانشگاه مهارتی اتفاق افتاده است به سراغ رئیس این دانشگاه رفتیم و دقایقی را با او درباره برنامههای مختلف آموزشی، پژوهشی و بین المللی گفتوگو کردیم که خواندن صحبتهایش خالی از لطف نیست.
برای شنیدن آنچه در دانشگاه فنی و حرفهای در حال انجام است با ابراهیم صالحی عمران رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای ساعاتی را در نخستین دقایق یک روز کاری در خنکای صبح روز تابستانی در یک اتاق کوچک و بسیار آرام به گفتوگو نشستیم.
ابراهیم صالحی عمران از فعالیت ارتباطات بین المللی دانشگاه برایمان حرف م زند و صحبت های قابل توجهی از نقش دانشگاه فنی و حرفه ای در اقتصاد کشور و مقوله رونق تولید به دستان دانشجویانش میگوید، او معتقد است نسل بعدی کشور در محیط و شرایط بسیار متفاوت و همراه با به روز ترین تکنولوژیها و همچنین ساختاری بر پایه تولید محصول روبرو خواهد بود.
آنچه در گفتوگوی ما با ابراهیم صالحی عمران می خوانید:
* عمده فعالیت آموزشکده های ما در دوره های تکنسین و کاردانی است
*رسالت اصلی دانشگاه فنی و حرفهای تربیت نیروی کارآفرین است
*بهترین جاهایی که برگشت سرمایه در آن وجود دارد آموزشهای مهارتی و فنی و حرفهای است
*مدیران صنعتی میتوانند از تخصص و مهارت قشر دانشگاهی بهرهمند شوند
* در سال تحصیلی جدید 141 دانشجوی خارجی لبنانی در این دانشگاه تحصیل میکنند
* امسال حداقل افزایش شهریه 10 درصد و حداکثر 12 درصد است
*بودجه امسال دانشگاه فنی و حرفهای 850 میلیارد تومان است اما نیاز ما 2 هزار میلیارد تومان است
* 80 درصد آموزش ها در کشور به خصوص آموزشهای دانشگاهی برای 20 حرفه است
فارس: درباره ظرفیت دانشگاه فنی و حرفهای بگویید؟
صالحی عمران: دانشگاه فنی و حرفه ای به عنوان یکی از بزرگترین دانشگاههای کشور، اکنون 173دانشکده در زیر مجموعه خود دارد که تعداد 53 دانشکده بر اساس تفکیک جنسیتی ویژه بانوان است که از قدیم بر همین منوال بوده است. نزدیک به 150 هزار دانشجو در این دانشگاه تحصیل می کنند ازطرفی باید بگویم در سال تحصیلی جدید در دوره های کاردانی و کارشناسی نا پیوسته ما دارای 130 هزار نفر ظرفیت دانشجو هستیم.
منبع :